Glavne jedi

Polnjeni paradižniki

paradiznikSestavine za dve osebi:

4 večji ali 6 manjših paradižnikov (pazimo, da ne bodo preveč zreli in nikjer počeni)
različna zelenjava (predlagamo bučke, korenje, papriko, melancane) – lahko so ostanki, saj ne rabimo veliko
sir
kos starega kruha ali toasta
olivno olje, sol, poper

Priprava:

Paradižnikom odrežemo vrhove in jih izdolbemo. Sredico osolimo in popramo po okusu.

Zelenjavo razrežemo na koščke, začinimo po okusu. Kruh razrežemo na kockice in ga rahlo popečemo nanekaj kapljah olivnega olja. Primešamo ga zelenjavi. Dodamo nariban ali na koščke narezan sir. Z mešanico napolnimo paradižnike, pokrijemo s pokrovčki in jih zložimo v manjši pekač (lahko je posoda za lazanjo ali nepregorna posoda) ter obdamo s paradižnikovo sredico. Potresemo z naribanim ali na koščke narezanim sirom in nekoliko pokapljamo z olivnim oljem.

Pečemo v pečici, ogreti na 180°C, približno 20 minut.

Tematike #olivno olje #paradižnik #sir #sol #začimbe